1 martie 2018

Regulament

Regulament

Acest regulament se aplică participanților la concursul pentru copii și adulți, “Urme pe play”.
Organizatorul evenimentului este Asociația Tură în Natură Sibiu, denumit în continuare „organizator”. Evenimentul va avea loc Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 în Comuna Rășinari, jud. Sibiu, locul de desfășurare al evenimentului fiind spațiul din fața căminului Cultural.

1 Caracteristici ale competiției

“Urme pe play” este o competiție de alergare cu caracter submontan.
Traseul se desfășoară pe poteci marcate în Rășinari și pe dealurile de la poalele munților Cindrel. Suprafața de alergare a traseelor sunt formate din:  2km asfalt, 1km drum forestier, restul suprafeței fiind poteci naturale și pășuni, adică iarbă și pământ. Vârsta minimă pentru înscriere este 14 ani la cursele de Cros respectiv de 18 ani la Semi si Maraton. Tinerii sub 14 ani pot participa la cursele de copii special organizate pentru ei. Toți participanții sunt obligați să completeze formularul de înscriere online și declarația pe proprie răspundere, care atestă luarea la cunoștință a condițiilor și regulilor competiției.

2 Obligațiile participanților

Participarea la “Urme pe play” se face pe proprie răspundere, în deplină cunoștință a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranță. Organizatorul, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfășurării evenimentului. Fiecare participant trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs o declarație de proprie răspundere prin care își asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la “Urme pe play” .  Participanții au obligația de a asculta și de a respecta indicațiile/instrucțiunile organizatorului și ale personalului de concurs. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poștă în avans. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanțelor dopante sau este în stare de slăbiciune evidentă, boală, epuizare fizică sau psihică.
Parcurgerea traseului necesită experiență și unele cunoștințe, cum ar fi:

 • fiecare participant să aibă cel puțin o experiență generală despre concursurile de alergare, fiind pregătit din punct de vedere al condiției fizice.
 • fiecare participant să aibă cunoștințe tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin pădure;
 • fiecare participant să fie capabil să urce şi să coboare în siguranța o pantă înclinată în condiții dificile;
 • fiecare participant ar trebui să dea dovadă de fair-play și să acționeze în consecință atunci când situația o cere;
 • fiecare participant ar trebui să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competițiilor, mediul și condițiile în care se desfășoară acestea;
 • fiecare participant trebuie să știe că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

 

3 Înscrierea concurenților

Înscrierile se vor face doar online completând formularul de înscriere și se deschid la data de 28.06.2021 şi se încheie în data de 30.09.2021 (ora 24:00).

28.06.2021 – 12.07.2021    Înscrieri si plăți  (etapa 1)

·       Posibilitate alegerii unui tricou tehnic (contra cost +50 RON)

·       Înscriere 25KM = 70RON

·       Înscriere Cros = 40RON

·       Înscriere Copii 14 – 10 ani = 10 Ron

·       Înscriere Copii 9-7 ani = gratis

·       Înscriere Copii 6 – 4 ani = gratis

12.07.2021-30.09.2021 ·       Posibilitate alegerii unui tricou tehnic (contra cost +50 RON)

·       Înscriere 25KM = 100RON

·       Înscriere Cros = 60RON

·       Înscriere Copii 14 – 10 ani = 10 Ron

·       Înscriere Copii 9-7 ani = gratis

·       Înscriere Copii 6 – 4 ani = gratis

Începând de sambata 01.10.2021 nu se mai fac înscrieri.

4 Taxa de participare

Cursa Distanta Taxa
La Cros 13km 60 RON
Semimaraton 25km 100 RON
Copii 10-13 ani 10 RON
Copii 7-9 ani 0 RON
Copii 4-6 ani 0 RON

Taxa de participare se poate achita:

 1. Plata cu cardul direct de pe site-ul evenimentului urmepeplay.ro odata cu inscrierea sau ulterior prin accesarea link-ului din mail-ul de confirmare a inscrierii, pentru a fi redirectionati din nou spre plata.
 1. Prin transfer bancar in contul asociatiei Tura in Natura:

Asociaţiei Tură în Natură Sibiu                                  
Cod unic de inregistrare (CUI): 28243298                     
IBAN: RO93 BTRL 0330 1205 W282 38XX                  
Banca Transilvania Sibiu
Detalii transfer: contributie cros/semi/maraton nume prenume concurent
Pentru finalizarea procesului de înscriere este necesară trimiterea unui email de confirmare cu dovada plății la adresa info@turainnatura.ro.

În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează şi nu este valabilă la un concurs ulterior, precum  nici kitul de înscriere nu va putea fi ridicat ulterior. În cazul anulării competiției în caz de forță majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de participare nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în niciun fel eventualele costuri adiacente ale participanților (transport, cazare, masă, etc.).

5 Categorii de participare

*Se ia în considerare vârsta participanților, împlinită la data concursului.

Cursa KM Varsta Sex
Semi + Cros 25km

si

13 km

18-29

30-39

40-49

50+

Masculin
18-29

30-39

40+

Feminin
Juniori 10-13 Baieti
Fete
10-13
Copii ( Nu se va face clasament ) 7-9 Baieti+Fete
Pitici (Nu se va face clasament) 4-6 Baieti+Fete

Pentru modificarea tipului de cursă pentru care participantul a optat inițial (cros / 25km /Maraton ) se percepe o taxă de 20 RON, plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. Aceste modificări sunt permise pana la data de 15.10.2021, ulterior ne mai putând fi acceptate.
Se vor premia primele trei locuri de la fiecare categorie.
Dacă o categorie de vârstă are mai puțin de 3 participanți, aceasta se comasează cu o altă categorie de vârstă.

6 Premii

Se premiază cu premii în bani primele 3 locuri la open pentru:

 • Traseul 25km masculin
 • Traseul 25km feminin
 • Traseul cros masculin
 • Traseul cros feminin

Premiile sunt:

 • Locul I: 500 RON
 • Locul II: 300 RON
 • Locul III: 100 RON

7 Proceduri de concurs

7.1. Ședința tehnică

O ședință tehnică va fi ținută pentru toți participanții, în ziua concursului. În cursul ședinței tehnice participanții vor fi informați asupra traseului, porțiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanții sunt obligați să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută  la linia de start, recomandând prezența tuturor participanților.
Ședința tehnică va avea loc în data de 16 octombrie 2021 între orele 10:30-11:00 în zona de start.

7.2. Cronometrarea

Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic. Fiecare participant va purta un număr, acesta nefiind transmisibil. Este responsabilitatea participanților de a purta corect numărul de concurs (pe partea din față).

7.3 Timp limită

Timpul limită pentru parcurgerea traseului de CROS este de 4:00 ore, de la start, respectiv ora 15:00.
Timp limită parcurgere traseu 25KM este de 6:00 ore, de la start, respectiv ora 17:00.

7.4 Timp limită intermediar

Pentru traseul de 25km si maraton timpul limită este de 2 ore de la start in punctul de control Derjani(9km +750m ). După acest timp, concurentul care nu ajunge la punctul de alimentare specificat va fi considerat descalificat. Poate parcurge traseul de concurs, pe proprie răspundere, numărul va fi tăiat cu un marker fiind astfel invalidat, însă organizatorii recomandă întreruperea cursei și întoarcerea în zona Start/Sosire prin valea caselor, urmând cursul răului Strâmba in aval pana în zona de start.

Pentru traseul de cros timpul limită intermediar este de 1:30 la primul punct de alimentare cu apă la jumătatea urcării (km5 +450m dif nivel) . De aici se va interzice finalizarea traseului si concurenții vor fi direcționați să coboare pe drumul forestier și să se întoarcă la zona de start. Dacă doresc să continuie traseul o vor face pe proprie răspundere. Se va tăia cu un marcărul numărul de concurs.

7.5 Numărul de concurs

Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face pe baza declarației pe propria răspundere si a actului de identitate sau copia acestuia, în locațiile și orele stabilite de organizator, conform informațiilor publicate pe site.
Numărul de concurs trebuie montat astfel încât să fie vizibil din fată pe tot timpul concursului.
Numărul nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nicio formă în timpul concursului.

7.6 Ridicarea pachetului de start

Numărul de concurs se ridică

 14-15 octombrie intre orele 12:00 – 19:00 de la magazinul Explorer din Sibiu, str. Turnului, nr. 13

sau

 16 octombrie, începând cu ora 09:00 – 10:30 de la pavilionul special amenajat în zona start/sosire din Rășinari.

*Este interzisă participarea cu alt număr de concurs decât cel personal. Toți participanții sunt obligați să prezinte actul de identitate în momentul înscrierii, să completeze fișa de participare pe proprie răspundere și să semneze un exemplar din regulament. Prin participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

Pentru persoanele sub 18 ani este nevoie suplimentar, de acordul semnat al părintelui sau al tutorelui legal.

7.7 Oprirea din concurs

Organizatorul/închizătorul de traseu,  îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– nu s-a încadrat în timpii limită anunțați în prealabil pentru anumite puncte de pe traseu;

– par a nu se încadra în timpii limită sau care au dificultăți vizibile în a termina oricare din curse.
– în cazuri excepționale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa îi informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgenta 0799312072 .
Ne anunțarea retragerii din concurs poate cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont etc.) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătură pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de revenire la Start/Sosire, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii.

7.8 Puncte de control

Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanții care nu trec printr-un punct de control, indiferent de motiv, vor fi descalificați.

7.9 Echipament obligatoriu

Având în vedere faptul că “Urme pe play” este un concurs ce se desfășoară în zona subalpină la mijlocul lunii Aprilie, suntem nevoiți să respectăm capriciile vremii și să luăm în considerare două variante de echipament în funcție de situația traseului și a condițiilor meteo prognozate la data evenimentului. Le vom numi varianta de VARĂ respectiv varianta de IARNĂ. Organizatorul va anunța cu 3 zile înaintea evenimentului care variantă va deveni obligatorie.

Varianta de VARĂ:

 • Încălțăminte sport cu talpă profilată
 • Geacă impermeabilă/Foiță de vânt
 • Bidon apă – obligatoriu pentru că nu vor fi pahare de plastic sau unică folosință la punctele de alimentare sau la start/finiș

Varianta de IARNĂ:

 • Varianta vară+
 • Mănuși
 • Căciula/Bentița/Șapcă
 • Bluză cu mânecă lungă (sau combinație tricou + mânecuțe)
 • Pantalon lung/pantalon trei sferturi + șosete lungi (tot piciorul acoperit)
 • Folie de supraviețuire

Pentru ambele variante recomandăm și:

 • Borsetă/Ghiozdan
 • Bețe (Opțional)
 • Buff/batic
 • Fluier
 • Telefon cu bateria încărcată

* Echipamentul este obligatoriu pe toată durata competiției. Echipamentul poate fi verificat de către organizatori și arbitri atât înainte de startul competiției cât și în timpul concursului. Lipsa unui element din echipament aduce cu sine descalificarea sau penalizarea concurentului.

7.10 Startul

Se va da din piața din fața căminului cultural după următoarea schema:

 • pentru proba de 25km                                   ora 11:00
 • pentru proba de CROS                                   ora 11:00
 • pentru cursa copiilor                                      ora 12:00

7.11 Traseul

Evenimentul este o competiție outdoor. Traseul este neamenajat și neprotejat, în cea mai mare parte desfășurându-se prin pădure, folosește drumuri publice, poteci marcate și nemarcate, etc. Anumite porțiuni din traseu pot fi considerate dificile. Organizatorul poate modifica traseul din diferite motive, care includ: condițiile meteo, siguranța, restricții de circulație, etc. Modificările vor fi anunțate la ședințele tehnice sau prin email înainte de începerea cursei. Sâmbătă 16 octombrie va avea loc o scurtă prezentare a traseului cu 30 de minute înainte de start în cadrul ședinței tehnice.

 

7.12 Penalizări

 • lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – 30min penalizare
 • ratarea unui punct de control – descalificare
 • scurtarea traseului – descalificare
 • nerespectarea regulilor competiției – descalificare
 • comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, , voluntari, arbitri, public, alte persoane – descalificare
 • modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare
 • Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament, pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la orice eveniment organizat de asociația “Tură în natură” în viitor.

8 Modificarea traseului, alte decizii privind desfășurarea concursului

 • Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiția dacă aceasta nu se poate desfășura în condiții de siguranță.
 • Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției.
 • Pe parcursul traseelor de concurs nu este permis niciun ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori pot primii și alte alimente sau lichide.
 • Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
 • În caz de forță majoră, organizatorii pot lua decizia unor modificări de traseu sau program. La limită se poate decide inclusiv amânarea sau anularea cursei, în situații excepționale.
 • Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informațiilor afișate pe pagina de internet, a regulamentului sau a programului etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoștință participanților cu minim 5 zile înaintea concursului sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.

9 Contestații 

 • Orice contestație se va comunica oficialilor imediat după afișarea rezultatelor. (Acstea vor putea fi verificate online pe pagina www.urmepeplay.ro si pe pagina de facebook a competitiei). Contestația se va depune în scris însoțită de suma de 50 Ron. În cazul în care contestația este admisă, suma de bani va fi restituită. În caz contrar se va reține taxa de contestație.
 • Nu se acceptă contestații înainte cu 30 de minute de premiere, în timpul sau după premierea categoriei la care face referință.
 10 De reținut

Asociația Tură în Natură organizează  evenimentul sportiv de alergare submontana ”Urme pe Play”. Organizatorul Asociația Tura în Natura este o asociație non-profit, fără scop comercial / lucrativ și fără angajați. Concursul Urme pe Play nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori a cărei organizare și desfășurare este posibilă datorită, exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor / partenerilor, precum și datorită pasiunii noastre pentru mișcarea în natură, a muncii în afara joburilor permanente și a dedicației voluntarilor noștri.